ορθοδοντική

Παγκόσμια Ημέρα στοματικής Υγείας!

20 Μαρτίου 2015

Τι είναι η WOHD;
Η Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας (WOHD) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Πρόκειται για μια διεθνή μέρα που γιορτάζει τα οφέλη από ένα υγιές στόμα και προωθεί παγκοσμίως τη συνειδητοποίηση θεμάτων γύρω από τη στοματική υγεία και τη σημασία της στοματικής φροντίδας σε μικρούς και μεγάλους.

Γιατί είναι σημαντική η WOHD;
Επειδή το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού θα υποφέρει από “ασθένειες” του στόματος στη διάρκεια της ζωής του. Πολλές απο αυτές τις “ασθένειες” μπορούν να αποφευχθούν, αν εφαρμοστούν προληπτικής μορφής εκπαιδευτικά προγράμματα απο την πλευρά της κυβέρνησης και των υγειονομικών-οδοντιατρικών οργανώσεων (Οδοντιατρικών Συλλόγων). Επιπλέον, η WOHD προσφέρει στην Οδοντιατρική κοινότητα μια πλατφόρμα, βάσει της οποίας μπορεί να αναλάβει δράση έτσι ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση της συνολικής παγκόσμιας υγείας.

Ποιο είναι το θέμα για την WOHD 2015;
Το θέμα της WOHD είναι για φέτος: “χαμόγελο για ζωή!” και έχει διπλή σημασία και το «δια βίου χαμόγελο» και το «γιορτάζοντας τη ζωή». Για παράδειγμα, εάν πραγματοποιείται μια γενική εκστρατεία προαγωγής της στοματικής υγείας, το motto θα μπορούσε να είναι: «πάρτε το χρόνο να φροντίσετε το στόμα σας».

2015 © Copyright Ορθοδοντικό Ιατρείο Καραθανάσης, Πετράκη