Βιογραφικό σημείωμα του Ορθοδοντικού Dr. Αθηνόδωρου Καραθανάση

orthodontikos-karathanasis-athinodorosΟ  Dr. Αθηνόδωρος Καραθανάσης γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του το 1986 στην οδοντιατρική σχολή του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ειδικεύτηκε στην ορθοδοντική στο τμήμα ορθοδοντικής της οδοντιατρικής σχολής του Julius Maximilians Universität στο Würzburg (Γερμανία), ολοκληρώνοντας την το 1992.

Το 1993 χρήστηκε διδάκτορας του Julius Maximilians Universität, κάνοντας τη διατριβή του, με θέμα πάνω στην κροταφογναθική διάρθρωση.

Από το 1992 και για δύο χρόνια εργάστηκε σε ιδιωτική ορθοδοντική κλινική στη Νυρεμβέργη- Γερμανίας. Από το 1994 ιδιωτεύει στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του και της επαγγελματικής του καριέρας έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και έχει συμμετάσχει είτε ως παρουσιάζων, είτε ως συμμετέχων, σε Ελληνικά και Γερμανικά Εθνικά Συνέδρια.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) ως Γενικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου του Νομού Ημαθίας. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδας και της Ορθοδοντικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας.

Είναι πατέρας δύο παιδιών και σύζυγος της οδοντιάτρου Πετράκη Σοφίας MSc., η οποία είναι μετεκπαιδευμένη στην ορθοδοντική.